kankaita3

Rakastan näitä värejä.

Nyt tykkäsin erityisesti kun pääsin vihdoin ostoksille !

Teimme vierailun Busian naisten ammattikoulutuskeskukseen ja siellä keskuksen esittelyn jälkeen halusimme tehdä tietysti ostoksia sen kaiken ympärillämme olevan värin innoittamana ja samalla saimme tuettua koulua.   Ostimme ylihinnoilla mutta meidän valuutassamme kuitenkin halvalla.  Kyllä olin ostoksistani onnellinen ja olen kotiuduttuani ehtinyt ommella pikkunukkejani ”afrikkakankaisina”.

nuket

Peinet ”olio”- nukkeni afrikkakankaisina.  Näistä saatan laittaa ihan oman blogipäivityksen sillä myyn nämä meidän matkalaisten rahoittamaan ”kylälle kaivo-hankkeeseen”.

dav

Keskuksen opettaja oikealla.

Vähävaraisten naisten ammattikoulutuskeskus Busiassa sai alkunsa kahden naisen, Contanzan ja Katien aloitteesta.  Toiminta alkoi vuonna 2014.  Opiskelijoina on koulunsa kesken jättäneitä tyttöjä ja naisia jotka tarvitsevat ammattikoulutusta.  Tähän mennessä 10 naista on saanut koulutuksen ja 6 on perustanut oman yrityksensä.  Koulussa opiskelee tällä hetkellä 5 opiskelijaa kudontaa, 13 räätäliksi ja 10 kampaajaksi.  Koulussa peritään pieni opiskelumaksu,  jolla kustannetaan materiaalit.  World Vision tuki koulua lahjoittamalla tarvittavat koneet esim. neulekoneen ja ompelukoneita.

 

Tässä ammattikoulusta vuokrattavia juhlapukuja sekä juhlakoristeita.  Näillä mm rahoitetaan materiaalihankintojaja opetusta.

dav

Koneet näyttivät käytettynä ostetuilta ja huom. täällä oli sähkö käytössä.

Oli myös poljettava Singer, jota useimmat ammatinharjoittajat käyttävät.

ompelukone

bty

ompelimo

Ah neulomakone !  ♥ Jotka minut tuntevat tietävät että tällaista vehjettä olen käyttänyt useita vuosikymmeniä – en kuitenkaan enää.

kankaita4

Ompelimossa oli muutamia vaatteita ja mehän taisimme ostaa ne kaikki.  Koulu sai siitä varoja uusiin materiaaleihin.  Ja kaikki kankaatkin ostimme  !

kankaita ostamassa

Leena ja minä ostoneuvotteluissa. Kankaille ei meinannut löytyä hintaa joten päätimme sitten maksaa tarpeeksi ja kaikki olivat tyytyväisiä.

kankaita3

Rakastan näitä värejä.

Tiedoksi että ”afrikkakankaat” ovat kovaa vauhtia tulossa muotiin euroopassakin.  Minäkin olen ommellut jo muutaman mekon itselleni- tosin ihan omilla ”eurooppalaisilla” malleilla.