Su

bty

Sunnuntaina aamuvarhaisella VorldVision matkamme alkoi ja lento koneenvaihtoineen ja välilaskuineen oli perillä Emtebbessä, Ugandan pääkaupungin Kampalan lähellä.

Ensimmäinen yö siellä hotellissa ja heti aamusta matkamme jatkui kohti Tororoa.

Viisi autoa on varattu meille koko matkan ajaksi, myös näillä loppumatkan safariosuudet.

Tämä bogipäivitys ei ole onnistunut tiukan matka-aikataulujen ja puuttuvien wifiyhteyksien vuoksi. Nyt laitan enempi kuvia kuin tekstiä jotta edes niitä. Päivitän tänne sitten kotona lisää

Mutta en valita sillä kaikki tähän asti on ollut mahtavaa kokemusta, näin matkan alussa.

Matkalle Tororoon näimme jo aika hyvän koosteen arkielämästä kun pelkästään autossa katselimme. Kaupungin läpi ajot olivat tietysti ruuhkaiset, mopot pujottelivat autojen väleissä, vasemmanpuoleinen liikenne ( meille hankalaa). Paljon oli poliisiautoja pillit soiden. Kävikin ilmi moisesta hurjastelusta että kohta on alkamassa parlamentaarinen kokous, johon presidenttikin osallistuu. Onnistuin bongaamaan jopa auton ikkunamme läpi.

dav

Tänään tiistaina vuorossa oli koko päivän kestävät kahteen kouluun tutusmista. Koulut ovat Ugandassa valtion rakentamia mutta hyvin tuli todetuksi kaikesta olevan puutetta. WorlVisionin kummihankkeet Nabagoyan kouluissa tuli meille hyvin näytettyä.
Lasten vastaanotto meille oli sanoinkuvaamatonta, sanat eivät tässä riitä. Paljon oli lauluja, tanssia, erilaisia draamaa oppilaiden näyttelemänä. Aiheina mm. hygienia kasvatus, lasten oikedet, lapsiavioliittojen epäkohdat jne.

dav

bty

bty

Tässä kuvassa on meidän vieraiden kenttälounas, ei toki koululaisten. Koululainen saa kouluruuan jos vanhemmat toimittavat koulun alussa suuren määrän tarvikkeita koululle. Koulupuvutkin kustannetaan itse ja kaikilla ei ole siihen varaa.

bty

Ruokatauko menossa. Koulu aloitetaa 7.30 ja lopetetaan klo 17.00.

Pidempi loma oli loppunut juuri ja ensimmäisellä viikolla moni lapsi ei ollut vielä aloittanut koulunkäyntiä niinkuin monesta muustakin syystä lapsi keskeyttää tai lopettaa ( erityisesti tytöt) koulunsa. Näihin epäkohtiin WV tekee arvokasta työtä. Se tuli tänään omin silmin todettua.

Lapset,opettajat ja vanhemmat olivat niin iloisia ja meille vastaanotto oli mielenpainuva.

bty

Minäkin kuvassa.

Paljon otin videoita, joiden katselu heti perään oli melkein loputon riemun aihe lapsille. Harmillisesti en saa niitä tabletilla, väsyneenäkin tähän. Ehkä sitten kotiuduttua ja virheetkin korjaan.

Huomenna kummilapsiemme tapaamispäivä !

Mainokset