Joulukuu alkaa ja perjantaina 1.12. aloitetaan kaikissa lapsiperheissä Adventtikalenterin luukkujen aukaisu.  Minulla on myös, vaikkei pieniä lapsia kotona enää olekkaan, paperinen ja perinteinen adventtikalenteri, Punaisen Ristin.

20171130_121940

Kun olen ollut laiska tämän blogin päivityksessä koko syksyn, ajattelin sitten laittaa tänne seuraavat 24 joulukuun päivää jotain pientä jouluista.  Olen kyllä ahkeroinut joulujuttuja oikeastaan pitkin vuotta ja kiihtyvällä tahdilla.  Kun pikkasen listasin töitä, mitä voisin tänne esitellä päivittäin, tuli aiheita vaikka toisellekin kalenterille

Aloitan himmelin perusyksikön esittelystä.  Sen kun opettelee, osaa siitä jatkaa vaikka mihin.  Ja sehän on vain mielikuvituksesta kiinni.  Tähän voi jäädä vaikka koukkuun.

Tarkkoja ohjeita en tänne laita sillä niitä löytyy You Tubesta kuvina sekä videoina.

Nykyisin on aika vaikeaa/työlästä löytää oikeaa himmeliolkea ja tämä syksy oli erityisen vaikea olkisadoltaan.  Mutta hauskaa ja helppoa himmelin teko nykyaikaisesti onkin tehdä pilleistä.  Sitäkun löytyy kaupoista vaikka minkälaista materiaa sekä väristä.

Tässä tekemääni pari vaihtoehtomateriaalia:

20171128_133001

12 osaa näin aseteltuna ja aloituslanka kuvan vasemmalta sekä langan lopetus (lanka neulassa) solmitaan yhteen.

Ota 12 yhtäpitkää pillinpätkää – tässä olen käyttänyt paperipilliä.

Puuvillalankaa ja parsinneula, joka painollaan auttaa langan kulkua. Tässä pillit ovat jnkv. paksuja.  Viimeiseksi viet neulan/langan uudelleen pillin läpi niin että saat solmittua lopullisesti yksikö kasaan.  Hetken kun tuumaat niin kyllä se siitä selviää.

20171128_133848

Paperipillistä himmeliyksikkä valmis ja siitä sitten näitä lisää vaikka nauhaksi tai kulmista yhteen liittäen.

20171130_073736

Himmeli lasiputkista olikin minulle uusi tuttavuus.  Sellaista materiaa löytyi askarteluosastolta ja tein ”valohimmeliketjun”.

Lasiputkien sidontalangaksi ohut metallilanka on parhain.  Kuvassa olen tehnyt jo 3 kolmiota yhteen ja jatkaa pitää siten että kolmioita on 5.  Tässä vaiheessa olet käyttänyt 11 lasiputkea ja lopuksi lisäät päähän viimeisen ja sidot aloitus sekä lopetuslangat yhteen. Katso ohjetta lisää edellisestä paperihimmelin teosta.

Tein paria kokoa lasiputkihimmeliyksikköä ja yhdistin ne pieneen akulla toimivaan valoketjuun.  Tämän vien ensi viikoksi lainaan Museopirttiimme Joulumuseopuotiin.

Riistaveden Marttojen loppuvuoden 2017 toimintaa