Minulla on ollut läjä vanhoja kiilakehyksiä, jotka ovat olleet aikoinaan maalauksissa ja kuvakudoksissa.  Kuvat oli revitty hävitykseen ja puisilla kiilakehyksillä on ollut oma arvonsa.

Tulikin aika nostalginen olo kun laskin että kehykset ovat 30 vuoden takaa.  Puista löytyi tietysti vanhat merkinnät (nimeni, teoksen nimi ja vuosiluku),

Huh !! 80- lukuhan oli aivan äskettäin !


kukkia ja taulun pohjustusta 015

Nyt tuli aika laittaa niihin uudet pellavakankaat. Ja eikun naputtelemaan pellavakangas kehyksiin ja Gessoa (pohjustusmaali) muutama kerros tasaiseen tahtiin.

Tästä vaiheesta  tykkään erityisesti kuvan teossa.  Jotenkin se on niin meditoivaa eikä taulua ole vielä varmuudella ”pilattu”.  Kaikki on vielä niin kaunista ja puhdasta.

Siksi en tykkää nykyisin paljon käytetyistä kaupasta valmiina ostetuista pohjista.  Tulisihan ne halvemmaksikin mutta ei- ite pohjustan !

kukkia ja taulun pohjustusta 016

Levitin työpajani takaverannalle, jonne auringonpaiste loppuu ennen puoltapäivää.  Mukava paikka ja hienolla järvinäköalalla.

kukkia ja taulun pohjustusta 017

Kaivoin vanhoja huovutuksiani ja tällainen löytyi: Picasso-näyttelyni iso huovutuskuva ja tunnistettavasti esittää  ”Guarnica” – maalauksen keskiötä eli haavoittunutta hevosta.

Nyt se meni uusiksi eli tarkoittaa että tämä vanha työ menee materiaksi tuleville töille.  Ensin se saa olla taulujen pohjustustöiden suoja-aluksena.  Tuleepahan siihen siten valkoisia maalitahroja ja varmasti vanha näyttelytyö menee nyt uuteen käyttöön.

kukkia ja taulun pohjustusta 018

8 kappaletta taulupohjaa tulee valmiiksi.

Kuvassa on vasta ensimmäinen pohjustuskerros tehty ja huomenna jatkan…

kukkia ja taulun pohjustusta 014

Maalausinto on ollut jo jonkin aikaa kova ja nyt se voisi alkaa … kunhan annan sille aikaa.

ENSIVIIKOLLA  jatkan ja maaluksia syntynee !

Kesä on vain tahtonut kulua kesämeiningillä, varsinkin kun tulivat oikeat kesäkelit.  Tänäänkin meni 4 tuntia pelkkien kalaverkkojen selvittelyssä ja muikkuverkon saaliin puhdistamisessa ja taisi mennä pari tuntia vielä niiden mainingeissa.  Mutta lopputuloksena oli maittavat paistetut muikut  ja huomenna paistetaan lisää ja tietysti ulkona. Ja tulihan muutamaan kalakukkoon aineksia pakastimeenkin.

Nyt nautitaan kesästä !