Ompelusessioni jatkuu kun kesäinen lämpö antaa edelleen odottaa ja puutarha jakselee itsekseenkin.  Tulihan meille (Riistaveden kohdalle) vihdoin sadepäiväkin maanantaina ja tiistaina.  Sateet ovat totaalisesti kiertäneet puutarhani ja olen joutunut viime viikolla kasteluhommiin jo useasti.

Nyt sitten joutaa ommella kun intoakin vielä on.

Vuorossa on pikkutytöille hellehaalaria kun ovat niin muodissakin pitkästä aikaa.  Ainakin luulen niin.  Mallit löytyy samaisesta  Suuresta Käsityölehdestä kuin edellisissä parissa postauksessani oleva naisten kangasmekko (Afrikka-kangasmekko).  Odotellaan siis toiveikkaasti kauniita kesäilmoja.


tyttöjen kesähaalarit 001

Venlan ( 8 v ) puku.  Housuosan kuosi on Finleysonin vanha malli.

Kankaat löytyivät varastostani ja puvun yläosa on trikooneulosta ja alaosat vanhoja verhokankaita, jotka nekin kirpputorilta ostettuja vuosia sitten.

Kiva oli saada nämäkin kankaat käyttöön.

tyttöjen kesähaalarit 003

Lotan ( 3 v ) puku, jossa tuttu unikko-kuosi.

Tämä kuvio herättää aina huomiota kun liikkuu maailmalla sillä kaikki (ulkolaiset ) muistavat nämä.

tyttöjen kesähaalarit 005

tyttöjen kesähaalarit 007

Vanhat kuosit ovat melko tanakkaa puuvilla, toisin kuin nykyiset Marimekon kankaat.  Sauman taitokset tahtovat näkyä mutta eihän se haittaa menoa.

tyttöjen kesähaalarit 002

Ja tässä tytöt haalareissaan.

Laitoin puvut postipaketilla Järvenpäähän  ja ehtivät mukavasti mukaan Tallinnan risteilylle.  Ja tulihan ne kesäiset kelitkin.

Ompelin vielä Antille pari paitaa kun häneltä tuli mittojen mukainen tilaus peruspaidasta.  Äidin mieltä se vain hivelee kun edelleen kelpaa tekemiseni.

Kuvassa yksi versio, jonka ompelin pellava/puuvillakankaasta ja jo kymmeniä vuosia kaapissani olleena.

Tasku näyttää tulleen vähän vinoon mutta sehän vain lisää käsityöläisyyden hyvää piirrettä.

Paidan kaavojen löytäminen ei ollutkaan yksinkertaista kun nykyiset käsityölehdet ovat pulloon naisten sekä lasten kaavoja  – ei miehille.

Nyt on 2 paitaa tehty ja jos koko on oikea – näitähän tekee samantien muutaman lisää helpostikin kun niksit muistissa.  Paitoja olen tehnyt aikoinaan enemmänkin mutta taidot ruostuvat jos tekoväliä on yli 10 vuotta niinkuin minulle on käynyt.

Kaava löytyi Suuri Käsityölehti 2010/4

Antin paita 001