Kun Afrikkatuliais – kankaat on levitetty, ihasteltu ja ideoitu, on ompelun aloittaminen seuraavaksi.

Ja tällaista jälkeä on syntynyt parissa päivässä:

Afrikka-mekkoo 013

Kaavan otin Suurestä Käsityölehdestä, kesäkuun 2014 numerosta.  Kuvaa mallista oli edellisessä postauksessani.

Tämä kaava onkin huippuhelppo ja sopii pitkäksi mekoksi sekä lyhyemmäksi tunikaksi.

Olen tehnyt itselleni pari mekkoa ja lyhyessä käytössä todennut viihtyväni niissä.  Vaikka sää on nyt tällä hetkellä mitä on (ennätyskolea Juhannus), sopii tähän alle kapea pitkähihainen t-paita tai sitten vain hellemekoksi myöhemmin.

Afrikka-mekkoo 015

Afrikka-mekkoo 016

Afrikka-mekkoo 017

Viides mekko tekovaiheessa ja jo valmiinakin.  Pohjaväritys on musta ja linnut oranssia vaikka kuva voi kertoa jotain muuta.  Tämä tulee olemaan minun lempparitunikani kesät-talvet.

Afrikka-mekkoo 018

Kun sain näitä kankaita ( vielä muutama kangasmalli jäljellä )  parilta ystävältäni,  oli tarkoitukseni tehdä heille myös Afrikka-mekot ja nyt ne toteutuivat.  Itse en ihan näin paljoa tarvitse ja kaapit pursuavat muutoinkin omia tuunauksia/kirpputorilöytöjä.  Ehtiikö niitä kaikkia käyttääkään.  Ompelukärpänen on niin mukava ötökkä ja ihan vielä ei ole tainnut ”purra” tarpeeksi eli huomenna ompelu jatkunee.  Tosin vuorossa on välillä miesten paitaa ja ehkä pikkutytöille kesähaalaria.

Tein minä näinä päivinä muutakin:  Laitoin pariin kesänäyttelyyn töitäni (Siilifolkin taidepolulle Siilinjärvelle  ja Luovaan Puuhun Lapinlahdelle ) ja vähän puutarhatöitäkin.  Näistä kuvia myöhemmin.

Mainokset