Toukokuun puutarhatyöt ovat nyt hyvällä mallilla ja kelpaa välillä olla viileämpiäkin päiviä helteiden jälkeen.  Kasvini voivat siitä hyvin ja sadetta tullut vielä jatkoksi.

Olen tehnyt toista viikkoa pihatöitä melkein kokopäiväisesti ja yllättävän mukavaa on ollutkin.

Käsityötaiteilut  suunnitteilla vain mielessä.

Uuden kotipaikkani naapurit ovat aivan ihania ja olen saanut heiltä toistasataa perennantainta/mukulaa/mätästä  – kaikki nyt istutettu ja hyvinvoimaisia ovat !  Olin tilannut aikaisemmin taimia myös Viherpeukalolta mutta niiden kasvuunlähtö on muutaman kohdalla arvoitus – harmittaa sillä maksoivat aikalailla.  Kyllä samalla seudulla kasvaneet ja heti istutetut antatavat näköjään varman tuloksen.   Laitan näistä postausta myöhemmin.

Nyt pieneen kivipuutarhaani !

puutarha 1 018

Tässä se on valmiina.

Odottelen parin viikon päästä siihen vielä lisäystä seinän vierustalle kunhan haen pikkutytöt Venlan ja Lotan mummalaan.  Siihen sitten asettelemme lisää vaihtuvaa kivi/luontopuutarhaa, johon keräämme kauniita kiviä ym kivaa kaunista.

– tekoprosessista kuvia:

puutarha 1 007

Maanpeittoperennoja, jotka saavat levitä nurmikollekkin myöhemmin.

puutarha 1 008

Kiviä on ostettu.

puutarha 1 009

Saunarakennuksen sivu on hiekkamaata ja siinä nurmikko kituliasta.  Olin katsellut paikkaa sillä silmällä että jotain pitäisi tehdä.  Tämä alue on vielä suoraan näkymänä talon suurista ikkunoista, joten jotain kaunista paikalle on saatava.

puutarha 1 011

Meillä oli jäänyt edellisen asunnon laatoituksen betonikiviä  ylimääräiseksi muuttoon mukaan ja suunnitelma lähti siitä.  Kivet käyttöön ja jne…

puutarha 1 014

Olen kerännyt kevään aikana Riistaveden hiekkaharjulta jokaiselta lenkiltäni mukaan pari sopivaa  kiveä ja näistä näkeekin  montako hölkkälenkkiä on tullut tehdyksi.  Lenkkeily tosin tyssäsi kun nurmikon vääntäminen sijoiltaan alkoi.  Tällä onkin mahtavat lenkkeilymaastot – harjuja ja männikköjä riittää metsälampien ympärillä, polkuineen.

Maalasin kiville koristelua akryylivärillä ja asettelin  ympyrään. Se  lähti alkuunsa aikaisemmin tekemästäni pyöreästä mosaiikkipalabetonista, joka sekin oli vain odottanut ”kierrätysjätteenä” asettumista johonkin.  Nyt se löysi paikkansa.

puutarha 1 015

puutarha 1 018

puutarha 1 020

Seinän viereen tullee vaihtuvaa ”kivinäyttelyä”.  Nyt siinä on betonitiilet ja -kakut, keramiikkaperhosia sekä purppuravaula sinnittelemässä.   Kerään sopivia kiviä ja pikkutytöt tulevat ideoimaan lisää.

puutarha 1 022

puutarha 1 023

Nurmikkoa on poistettu talon takaa pengerrykseltä ja rappujen toiselta puolelta samoin.  Se onkin jo raskaampaa puuhaa (kuvia lisää seuraavaan postaukseen).  Pikkuhiljaa tulevina kesinä perennoja lisää nurmikon tilalle ja toiveina on myös kunnon liuskekivet kivipuutarhan eteen…

Kesäkuuta odotellaan !

Mainokset