Nyt on saatava lämpöä sisään.  Takkaan tuli ja leivinuuni tuli toisen kerran testattua eli opettelua sen käyttössä.

fliisinuttu + uuni 003

Syksy on tullit ihan oikeesti ja sitten onkin aika testata uunia ja sen leivinuunia.  Ihana lämpö täydestä koivupesällisestä kehittyi jo aika kuumaksi mutta tarkoitus olikin nostaa kunnolla leivinuuniin lämpöä.  Pahaksi onneksi uunin lämpömittari oli jäänyt sisään ja sehän ei kestänytkään tuota roihua sillä seurauksella että mittarin taulukko paloi olemattomiin.  Olin sitten ainoastaan uunin kuumuudesta (asteikosta) oletuksen varassa.  Taitaisi olla parasta ostaa seuraavaksi kunnollinen uunilämpömittari, jota voi seurata luukun ulkopuolelta.

 fliisinuttu + uuni 007

 fliisinuttu + uuni 009

Puiden palattua saan pellit kiinni ja sitten vain paistokset sisään.

Tähän vielä selvennykseksi että lämpömittari oli tämän yläluukun sisäpuolella – ei siis tulipesässä.

 fliisinuttu + uuni 008

lasagnea ja omenapiirakkaa..

Lasagne taisi olla sopivassa lämmössä ja oikean ajankin mielestäni mutta omenapiirakkaa sain pitää uunissa pitkään.  Molemmista tuli hyvää vaikka lämpötilasta en tiennytkään asteikkoa.  Minullahan taitaa olla oikeaa maalaistalon emännän vikaa kun näppituntuma jo oikea.

Sitten lämmintä ylle:

  Tuunasin jo vuosia sitten tekemäni fliisitakin, joka oli jäänyt kuitenkin käyttämättä.   Se tarvitsi hieman kavennusta ja valkoisuudessaan vähän väriä.  Ratkaisin tuon väriongelman siten että ”vapaakirjoin´” ompelukoneellani takin selkään kukkaheiniä ja siihen mukaan huopalankaa tehosteeksi.

Piirsin reippaalla kädellä mustalla liidulla kuviot ja eikun kirjoomaan ompelukoneen parsinjalkaa käyttäen.  Minä niin tykkään tästäkin kuvantekotavasta.

fliisinuttu + uuni 001

fliisinuttu + uuni 002

fliisinuttu + uuni 005

..eiköhän jo tarkene,

fliisinuttu + uuni 006

fliisinuttu + uuni 004 – Kopio

fliisinuttu + uuni 010

Kauristuolini” oli saapunut paikalleen ruokpöydän päähän Keiteleen näyttelystä, kunnes se jälleen matkaa seuraavaan näyttelyyn Siilinjärvelle marraskuuksi.

Kyllä nyt tarkenen.

Aamulla olimme verkoilla ja vaatetta tarvitsi enemmän kuin talvella konsanaan.  Miten

sitä onkin nyt niin kylmää.  Kaksi kunnon kokoista kuhaa kuitenkin lämmittivät kivasti.

Mainokset