Vein ”Sarvipääni” Keiteleelle.

Olen aloittanut erilaisten eläinten, joilla on sarvet, tekoa jo yli 3 vuotta sitten.

Useimmillahan niitä sarvia löytyy joten aihe on laaja.  Tekotapa ja materiaalit ovat olleet myös hyvin moninaiset, materiaalit sitä kaikkea mitä kotoani ja ympäristöstäni löytyy.  Keitele sijaitsee täältä Riistavedeltä mitattuna n. 120 km länteen ja näyttelyn ripustuspäivälle tulikin mittaa.

Tässä ensimmäisessä kuvassa olemme hahmotelleet jotakuinkin töiden paikkoja.  Olin ottanut töitä runsaasti mukaan kun tiesin tilan olevan rikkonainen eikä niin kovin suurikaan.  Nyt sitten vain karsimaan liikoja sekä sopimattomia töitä takaisin kotiin vietäväksi.

Keiteleen sarvipäät 001

Kun muutama vuosi sitten olin lomalla pohjoisessa ja sain aina mukanani seuraavan käsityön valmiiksi.  Mitä tekemään ?  Siellä näin poron sarvet seinällä ja eikun virkkaamaan vapaalla tekniikalla sellaisia kun lankaa oli jäljellä vielä yllinkyllin.   Halu oli kokeilla tätäkin sarvimuotoa sillä virkkaushan taipuu vaikka mihin.

Pari vuotta syntyi erilaisia sarvipäitä ja tuumailin niiden merkitystä minulle.  Piti päättää seuraavan näyttelyn aihe ja se oli sitten työnimenä ”SARVIPÄÄT”.

Pyysin mukaan jotain ystävääni tähän leikkiin ja Anu Muona oli heti valmis.  Anulle näyttelytöiden teko on aivan uusi kokemus ja tätä matkaa olemme nyt käyneet yhdessä 1 ½ vuotta.

Seuraavassa kuvassa on virkkaamani hämähäkin verkko ja Anun hämähäkit.  Anun lempiaiheet ovatkin juuri erilaiset ”ötökät”.  Niillähän kaikilla on sarvet.

 Keiteleen sarvipäät 002

Erivärisiä poronsarvia, hirven sarvet, kaurismaalaus ja alakulmassa Anun ” Musta Anubis” sarvipääveistos :

Keiteleen sarvipäät 004

Keiteleen sarvipäät 005

Keiteleen sarvipäät 007

Anun töitä sijopitettuna veistostolpilla.

 Takaseinälle rakensimme installaation kivistä ( = huopakiveni ) ja oikeista sekä tekemistämme sarvista ( porojen ).

Keiteleen sarvipäät 009

Keiteleen sarvipäät 010

Keiteleen sarvipäät 011

Keiteleen sarvipäät 012

Keiteleen sarvipäät 013

Keiteleen sarvipäät 014

Keiteleen sarvipäät 015

Keiteleen sarvipäät 016

Materiaalina töissä ovat erilaiset maalit, paperit, metalliverkot, keramiikka, grafiikanlehdet,  neulelangat, kankaat, huovutusvillat, rappaussementti ja paljon muutakin ympäriltä löytynyttä inspiroivaa ”jätettä”.

Joitain töitä on tässä  vielä näyttämättä eli menkää katsomaan jotka Keiteleellä päin liikkuvat.  Seuraavaksi näitä tuomme näytille Siilinjärven kirjaston Artsiin marraskuuksi.

Tervetuloa !

Keiteleen kirjaston näyttelytila  3. – 27.9.2013

ma, ke, pe  13 – 19

ti, to 9 – 14

la  9 – 13