Vuoden pimein aika lähestyy  ja minähän tykkään tästä ajasta.  Olenhan syntynyt silloin ja väitän välillä että olen pimeyden lapsi, joka pystyy kulkemaan sujuvasti pimeässä.

Tänä vuonna näyttää tulevan valoisa Joulu  kun tuota lunta tulee edelleen lisää ja pakkasta riittää.  Ehkä on jo uskottava että saamme valkean Joulun.  Siis kynttilälyhtyjä tekemään.

jäälyhty, jossa havuja

jäälyhty, jossa havuja

Olen jäädyttänyt veden perinteisesti ämpärissä mutta tässä ovat havut (käpyineen) jäätyneenä reunoilla.  Laitoin ämpärin sisään toisen pienemmän astian ja siihen kiven painoksi.  Havut asettelin astioiden väliin siihen vesiosaan.  Minulla on jemmassa isohko määrä kaunita ison kuusen latvoja runsaine käpyine.  Naapuri kaatoi pihaltaan muutaman ison kuusen.

Tarkoitukseni oli tehdä havuköynnöstä kerrankin hyvästä materiasta.  Mutta toistaiseksi on tekemättä.  Syyksi voisin sanoa että ulkona on niin kylmä näperrellä tuntikausia pihtien ja rautalangan kera ja sisälle nämä havut eivät kertakaikkiaan nykyisellään mahdu.

Tässä pari kuvaa lyhdyn tekemisestä:

Joulun 2012 alla 001

Joulun 2012 alla 002

Huom !  Älä laita vettä jäätymään/painoksi pienempään sisäastiaan.  Astiat eivät irtoa- kokeiltu on.

perinteinen jäälyhty

perinteinen jäälyhty

-lumihangessa

-lumihangessa

kynttilälyhdyt 005

Polttelen tuikkuja myös lasisessa hautalyhdyssä ja porolyhty on nyt niin mieluinen.  Siinä tuikku palaa nykyisellään joka aamu ( kuvassa poikkeuksellisesti ulkona).

kynttilälyhdyt 006

Poronsarvista tykkään !!!

Olen tämän viikonlopun Kuopio-hallissa töissä ja samalla olen tehnyt vaikka kuinka ”sarvipää” – löytöjä.  Kun itse on tehnyt kauppoja, voi kierrellä samalla rahalla ostelemassa muilta lahjoja läheisilleen ja tietysti omat joululahjani.  Jonkun mielestä voipi olla aika huono yhtälö.  Tämän porolyhden sain lahjaksi naapurilta jo viime Jouluna.

Alkuviikosta käyn Järvenpäässä ja tuon pikku Venlan Siilinjärvelle muutamaksi päiväksi.  Viikolla puemme pihakoivuni punaiseen asuun ja siitä sitten tullee seuraava kuvapostaukseni tänne-  sitä odotellessa. Taitaa olla ”neulegraffittia,  josta olen aloittanut  neulekokeilut ensi kesän taidetapahtumaan.  Kesää jo siis mielessä.