Tarvitsin maalaustakin Portaanpään opistoon .

Takin tulisi olla tukevaa kangasta ettei heti maaliroiskeet olisi läpi kankaan, tarpeeksi pitkä ja tilavakin jotta talvipaita mahtuu mukavasti alle.  Vaatekaapissani on ollut jo 80- luvulta vanha Marimekon raitapaita, joka sekin oli kirpparilöytö.  Sen ajan Marikankaat olivat melkein ”peltiä” eikä koskaan menneet puhki.  Toinen Marikangas oli myös 90-luvun alussa ompelemastani miehen paidasta.  Nämä kun yhdistin, sain pituutta ja sivuun leveyttä.  Tietty isot taskut myös olivat tarpeeseen.

Huopakivisessioni jatkuvat edelleen.  Tällä erää olen tehnyt noita pieniä ”kiviä”.  Huopakivihelmiä sekä kivikorviksia on syntynyt ja kuvissa nyt omissa korvissa:

huovutettuja kivikorviksia

 

Kiveä nämä eivät ole vaan kevyttä villaa ettei jäisi lukijalle epäselvyyttä.

Olen tehnyt jo useita vuosia huovutettuja, värikkäítä korviksia ja jälleen Joulun lahestyttyä on vuorossa huopapallojen tekoa,  pääasiassa kuitenki helmiksi kaulalle.  Niitä on kiva yhdistellä vaikkapa puuhelmien kanssa ja on niin Jouluista…kun punaisia käyttää. Laitan kuvaa helmistä myöhemmin.

Mutta vielä on yhdet lahjaksi saamani korvikset ! Nämä ovat juuri sellaiset, joita olen halunnut mutta iteltä jäänyt tekemättä.  Yllättäen sainkin sellaiset ja juhlakäyttöön oivalliset, virkatut hopeiset.  Huomatkaa, mikä näissä on runkona !  Tekijänä on Marja-Leena Lappalainen

lyrex-langasta virkatut

Mainokset