Sain vihdoin saumurini sisäänajettua.

  Annoin itselleni pari ompeluhetkeä ja siitähän syntyi jälkeä nopeasti.  Eniten menee aikaa suunnittelussa ja kaavojen selvittämiseen.  Kangasvarastoni pöllyytin ja leikkuujätteestä tulee hyvää huopatyynytäytettä.  Semmoinen iso ”lattiakivi” kun täytyy tehdä tällä viikolla.

Syksy on jo pitkällä, pipoja tarvitaan ja niitä syntyi, pari liivimekkoa molemmille pikkuisille, Venlalle ja Lotalle.

Näiden mekkojen kangas on uutta, ihan kaupasta ostettua samettitrikoota.  Sen kuvaaihe oli vain niin makee ja mettäihmisille sopiva.  Huom, minä olen se mettäihminen mutta pikkutytöt ovat varmaan samaa laatua, luulen niin.

Tein mekot melko lyhyeksi jotta toimisivat päiväkodin touhuissa.  Taskuja oli myös toivottu.

Siilinjärven Kontista löytyi sopiva, siisti frotejousteinen mekko Venlalle.  Tytöille on toivottu samanlaisia ompeluksia ja tein sitten Lotalle ( 1½v )  omansa minun vanhasta poolopaidasta, joka oli puuvillajousteista neulosta ja oikean värinen.

Ite tekemät napit ( tehty Fimomassasta ) somistukseksi mutta taskut jätin Lotalta pois.  Ehkä hän ei osaa niitä vielä vaatia.  Tuo materiaali ei olisi oikein luonnistunut siististi taskuiksi.

Bampi on suloinen pikkutytön hatussa.  Malli on Mekkotehtaan kirjasta ja pipon kaava syksyn Ottobre-lehdestä.  Tässä muodossa on se muotijuttu eli pipon latvus on löysä !

Kaapollekin ( Liisan kummipoika ) pipo !  Kaikki aplikaatiot on kiinnitetty kaksipuolisella liimaharsolla ja ommeltu kapealla siksakilla päältä.  Olen käyttänyt myös ompelulankana kontrastiväriä elävöittämään yksiväristä kangasta.

Pipot ovat tehdyt tukevammista trikoopaidoista, pupuaplikaatiot ja Fimonapit somisteina.

Pikkutyttöjen äiti toivoi ulkotöihinsä pipoa ja pupukuvio on mielestäni just passeli, onhan se työnantajan logossakin.

Kukkakuviota äidin pipon reunaan,  touhuaahan hän kaiket päivät puistoissa ja puutarhoissa.

Vielä pari pipoa, jotka taitavat jäädä omaan käyttööni.  Kaiken muun laitan nyt pakettiin ja posti vie Järvenpäähän.