Vietämme Venlan kanssa kesäpäiviä !

Se tarkoittaa minulla, mummalla, 24/7 työpäiviä ja aika hauskoja semmoisia:  uimista hirmusti, saunomista, kaikenlaista leikkimistä mm:  neuvolaa, lääkäriä, uimakoulua, muutakin koulua, satuilua, hiekkaleikkejä…. ja tälläkertaa uutuutena nukkekodin rakentamista.

nukkekodin sisustaminen alullaan

Nukkekodin onnistuin löytämään Järvenpään nettikirppikseltä.  Sellainen ryhmä oli perustettu facebookissa ja hyvin vilkkaasti se näytti toimivankin.

Nämä ovat melkein jo löytöjä kun muutoin ovat hirmun kalliita eikä vanhoja tällaisia pahemmin markkinoilla ole, pääasiassa uusia, monikerroksisia  – ei minun makuuni.  Venlalta en edes kysynyt mielipidettä.

Nyt on sitten kalustus talolle haussa.  Yhdessä mumma ja Venla sitä sitten sisustamaan omatekemillä ensihätään.

Minun iso huovutuspöytäni on nyt vallattu:  erilaisia pihtejä. rautalankaa, papereita, kankaita …

Huovutettu/vanutettu neule onkin oivaa materiaalia.  Ensihätään siitä saimme tehdyksi sohvatuolia.  Mehupurkin pohjasta runko, metallilangoista lisää runkoa ja jalat sekä vanutetusta huovasta päällinen, jota oli helppo käsin ommella muotoonsa.

Laatikostot syntyivät heinosti tulitikkurasioista.  Tässä pari runkoa liimattu yhteen ja kangaspäällystetty.

väliaikaista nukkumapetiä

Sohvatuolit valmistuneen ja vähän muutakin.

Fimomassa on oivallinen materiaali kun tarvitaan kaikkea pientä kivaa kotiin.  Aikaisemmassa kuvassa oli jo muutama käärme ja tässä valmistumassa edelleen yksi keltainen käärme.

Miksiköhän pikkutyttö haluaan nukkekotiinsa käärmeitä?

Ainakin niitä on kiva tehdä.

Muumipeikkokin tehtiin kotiin fimomassasta.  Aukinaisesta ovesta pilkottaa darwinmassasta tehdyt lavuaari, palli ja wc-pönttö (ei näy kuvassa).

Jotain on jo saatu aikaiseksi kodissa ja muutos on menossa vielä pitkän aikaa.

Olen jo huomannut että nukkekotiharrastus vaatii aikamoista näppäryyttä ja minäkin jonkinlaisena käsityöläisenä tunnen itseni tumpeloksi sorminäppäryydessä.  Ei ihan ole minun juttujani nämä joten odotetaan että Venla kasvaa vielä pari vuotta ja tekee pikkuhiljaa itse pikkukätösillään kaiken paljon näppärämmin.  Sillä aikaa metsästelen kaupoista, kirppareilta kalusteita.

Tämähän on kuin oman kodin sisutamista- ei lopu koskaan.

Tiedän myös että oikeat nukkekotiharrastajat tekevät huikeita juttuja ihan itekkin ja heiltä löytyy upeita blogeja vaikka kuinka.

Niistä voisi katsoa kivoja ideoita !

Idesrikkaita kesäpäiviä edelleen ja sateita vähemmän !

 

Mainokset