Kohta on kuukauden ensimmäinen maanantai eli Vinniklubimme ensi maanantaina klo 16 – 20 Innocumissa.

Viime kerraksi saimme lajoituksena ( kiitos Anne ja Co ) kukkaron lukkoja, ihanaa vanhaa varastoa.  Näitä olisi tarkoituksemme askarrella kukkaroiksi.

kukkaron lukot

 Mukaan siis  käsityöt jos tarkoituksena on jatkaa omia juttuja mutta kukkaronkokeilijat ottakoon mukaansa mm:

-sakset ym. ompelutarvikkeet (nuppineulat, silmäneulat, langat),

– kangasta ( mieluiten rispaantumatonta),

– EriKeepperi-liimaa tai mts.

tukeva parsinneula, hammastikkuja,

– mahdollinen ompelukone,  itse otan koneen mutta olisi hyvä olla  myös toinen, kolmas…

Aika kivoja lukkoja on luvassa !

reiällisiä kukkaronlukkoja

reiällisiä lukkokehyksiä

 Olen tehnyt kokeiluja ja sanon painottaen että kokeiluja.

Nämä reiitetyt kehyksest ovat ihan jees ja niin kauniitakin kuin koruja ja helppoja työstää.  Miettikäpäähän niihin arvoisensa kangas.

Mutta voi niin hankalia ovat ainakin minulle nuo tavalliset lukot, joissa kangas pitää saada siististi ”puristukseen” kehyksen väliin ja pitäisi vielä kestää kovaa käyttöä.  Puristusta ei kehys näytä sietävän juuri lainkaan.   Kun laitoin liimaa varovasti – sottasi se kuitenkin jossain vaiheessa metallia.  Valitsin aivan liian vaikean materiaalinkin- videonauhakankaan.  Ajattelin nimittäin siitä kiiltävän juhlallista pikkulaukkua.  Siitä palasesta ei enää muuhun olisi riittänytkään.

Ja vähän liian suureksi tein kukkaronkaavan kun kyseessä oli videokangas.  Eihän se meinannut mahtua mihinkään ja on ehdottomasti liian rispaantuvaa.

Taisin tehdä kaikki klassiset virheet.  Nyt tekele on tauolla sillä enhän herkästi heitä poiskaan.  Mietin siis jotain tuunausta.  Tässä kuvia:

kankaat ommeltu

kukkarot

 Isompi kukkaro on kesken ja työskentely miettimisvaiheessa kun koko kangas ei mahdu eikä pysy kehyksissään.  Jotain pitäis tehdä – jotain kukkaa.. ehkä kokonaan roskikseen..

Pienempi kukkaro on tehty huovutuskokeiluista ja niitähän riittää.  En pannut siihen vuortakaan kun kangas ommeltuu siististi.  Reiitetty kehys on siitäkin mukava että siihen voi tuunata myöhemmin uuden kankaan.

Voihan tähän reiitettyyn tehdä virkkaamallakin kankaan.

Tästä ohjetta lukkokehyksen kiinnittämiseen.

reiitetty lukkokehys