videonauhamatto

 Videonauha taipuu moneksi.  Tässä sitä on virkattu pyöreäksi matoksi.

   Muistin että varastossani on ikivanhoja mattovillalankajämiä.  Löysin pari kerää mustaa väriä.  Lankakin oli vanhuuttaan aika kuivaa eikä paljoa painanut.  Virkkasin sitä videonauhan kanssa kiinteillä silmukoilla ja juuri sopivankokoiseen mattoon villalanka riittikin.  Reuna vaati jotain ”kevyempää” joten virkkasin varastosta löytämälläni oranssilla mattovillalangalla.  Musta lanka loppui mutta nyt näyttää oranssi ihan hyvältä ratkaisulta.  Videonauhaahan olisi ollut vaikka kuinka, se kun on vielä erittäin riittoisaa.  Tuli kevyt matto ja jotakuinkin sopiva paikka sille löytyi.

  Olin aikaisemmin kutonut videonauhaa kangaspuissa kankaaksi, josta ompelin pikkurepun.  Siinä oli puuvillaloimi sekä välikuteina puuvillalankaa.

videomatto

videomaton rakennetta

 Villalanka jää turhankin huonosti rakenteessa näkyviin.

"aurinko"-ryijy

 Yllä on vanhasta näyttelystäni ”aurinko”-ryijy (isompi) ja jossain vaiheessa se on saanut paikkansa lattialla, erityisesti Indi-kissani lempipaikkana.  Siinä kohdalla lattialämmitys puskee vähän reippaammin mukavaksi paikaksi kissan köllötellä.

"kettu"-ryijy

Tässä  toinen ryijy, joka on päätynyt lattialle ja mukavalta se jalan alla tuntuukin.

Yllä on todellinen jämälanka-matto, jonka tein ennen muuttojani lankavarastoni puuvillaisista langoista.  Niitä oli kertynyt erilaisia jämiä, jotka ovat harmillisia pakkailla uuteen kotiin.  Tein neulekoneella pitkiä (kerä loppuun) pötköjä, jotka neulasin puöreään muotoon.  Värit valiutuivat sini/vihreä akseliin ja mukaan vastavärejä. Tuli ihan sopiva siniseen pikkuvessaan.

Mattoja on tullut tehtyä kymmeniä vuosia ja tällä hetkelläkin oli tarkoitukseni olla Nilsiässä kutomassa ”ruudukas”-mattoa mutta säälin autoani (30 astetta pakkasta) ja jäin kotityöhuoneelleni.  Nyt  neulekonetta,  tätä konetta ja huovuttaakin haluaisin sillä mielenkiintoisia kokeiluja mielessä.

Ei kukaan muu hoputtamassa kuin minä ite !  – ihanaa  pakkaspäivää muillekin !