Noi palelevat kädet ovat meidänkin perheessä ongelma.  Erityisesti peukalot, jotka ovat aikoinaan jollain Lapin reissulla paleltuneet.

 Ongelmaan löytyi ratkaisu.  Minä olen jo pitkään neulonut ja vanuttanut Pirkanmaan paksusta villasta lapasia ja erityisesti luonnonväreistä tulee täpäkkää neulosta.

Sitten huovutin kädenmukaisen ohuehkon lapasen, joka on kuin entisajan syylinki mutta nyt siis käteen sopiva.  Sellaisen kun ensin panee käteensä ja päälle tarpeeksi väljän vanutetun lapasen – johan tarkenee paukkupakkasillakin hiihdellä.  Sauvaa kun pitää ”puristaa”, ovat sormet erityisesti kylmälle alttiit.

"syylingit"

 Huovutin ensin ohuehkoa huopakangasta.  Tässä taisi ollakki ainakin osa vanhasta huovuttamastani villahuivista.  Ompelin huopakankaan yksinkertaisella kaavalla lapasiksi.

vanutetut lapaset

Nämä lapaset ovat kudotut ja vanutetut pesukoneessa.  Koko on tosi reilu jotta ”syylinkilapaset” mahtuvat väljänä niiden sisälle.

Johan tarkenee ja varmasti paremmin kuin missään nahakakarvarukkasissa.  Ja onhan lapaset aina lapaset !

Vielä vanhaa kuvaa vanutetuista lapasista, jotka ovat neulotut Pirkanmaan paksusta villalangasta.  Heidän värikartastaan löytyy n. 80 väriä.  Saahan niistä jo väriympyröitäkin.

vanutettuja lapasia