Pöljän kylässä, Lassilan tilalla, Jenni Linnoven keramiikka Studiolla vietimme Joulun avausta koko viikonlopun ( 3, – 4. 12.11 )

Jenni Linnoven talo

 Lassilan tila sijaitsee Pöljän kylällä ja kuuluu Siilinjärven kuntaan, aivan 5-tien varrella Iisalmeen ajettaessa.  Tämä tiedoksi muille etelän immeisille !

Talo on tyypillinen vanha savolainen rakennus, jossa sijaitsevat isot tuvat molemmissa päissä, keskellä ovat porstuat ja niiden takana pikkuiset kammarit.

Tämä talo on jo 1700-luvulta mutta jouduttu siirtämään 1900-luvun alussa Savon radan rakentamisen tieltä pois hienolta paikaltaan järven rannalta, niemeltä.  No, paljoa ei tarvinnut siirtää, vain radan toiselle puolelle ja siinä paikallaan se on edelleen  toimiva perheen (Jennin + lapsien) koti.  Sisustus ynnä kaikki puitteet ovat kuin vuosisatojen takaa – vain pakolliset remontit tietysti tehty. Kävijän mielestä kuva on kuin sadusta.  Niin ihana tunnelma siellä on säilynyt koko talossa sekä kaikissa pihapiirin rakennuksissa.

Talon vanha navetta ( ei siis enää eläimiä ) on Jenni Linnoven keramiikka Studiona, jossa ovat hänen työhuoneensa sekä myymälä.  Myymälästä löytyvät Jennin keramiikat ja monia lähialueen käsityöläisten tuotteita.

Kannattaapi sinne käydä ja vieraansakin viedä !!

Myymälä on auki koko joulukuun ja soittamalla sovitusti muulloinkin – tietysti kesäkausi myös kokonaan.

pihapiiriä tuvalta päin katsottuna

 Monenlaista ohjelmaa, työnäytöstä, Joulupajaa, laulu- ja tanssiesityksiä… ja joulupuuroa…

Tässä kuvaa navetan ylisiltä, joka oli nyt iso tanssileikkitila.

Kuvassa näkyy iltapäivän hämärtyessä tilan tupaa.

Vanhoja lasten leikkikaluja

Ihana rullaava eli juokseva Mikki-hiiri löytyi tuvasta ja edelleen toimivana.  Mikki- hiiri näytti muodoiltaan niin

alkuperäiseltä – taisi olla 40-luvulta tämä lelu.

 Monenlaista tonttuesiintymistä – tässä Antti Heikkinen sekä Maarit Partanen upeassa duetossaan !

askarteluja

..ylisillä

 

minä

Ja olinhan siellä minäkin, tonttumummona askarruttamassa väkeä sekä välillä kutoen pirtanauhaa.  Pirtanauhat minulla syntyvätkin erilaisissa tapahtumissa työnäytöksinä ja onhan niitä kertynytkin vuosikymmenten aikana.  Nyt ei tullut tästä hommasta yhtään kuvaa mutta tässä viimekesän SiiliFolkista, jossa kudoin koko viikon nauhoja.

Joulun odotusta ilmassa – tulihan pikkuisen luntakin viime yönä.