Viime hetken ompelu ennen messuille lähtöä on messuessun teko.

Lähden kohta (tunnin päästä) Tampereen Kädentaidot messuille ja kaiken piti olla hienosti valmiina.

Mutta niinhän tässä aina käy että kiire pitää jotenkin tehdä.  Messupukeutumisen laitoin vielä uusiksi ja tuunasin aamusta essun.

messuesiliina

 Tämä on näitä esiliinatuunauksia, joita olen tehnyt jo useita.  Mutta kun Joulu on tulossa ja messutkin aika jouluisia niin punainen vaate piti saada äkkiä. Kierrätyskeskuksen ilmaisesta huoneesta otin punaisen puuvillahameen ja siitä syntyi mukavasti essu.  Ompeluhuoneestani löytyi pikkutytön mekosta rimpsua ja monia vyönauhoja.  Niistä saikin nopeasti kootuksi oivan messuessun, jossa pitää olla paljon taskuja – tässä 4 kappaletta.

Samalla kun silitin essun. höyrytin huomasydämiäkin.

silityksessä sydämet ja essu

Toivottavasti muistan tarjota kameraani työntuoksinnassa jollekin jotta saan kuvan essusta päälläni.  Tällainen pikkuessu on käteva ja pukevakin pitkien housujen kanssa – tietysti hameenkin kanssa.

 Osastoni Pirkkahallissa Tampereella on C 714.

Messuilla 3:ssa päivässä saa jälleen kerran sellaisen kädentaidot-tärskyn tajuntaan.  Olen tainnut jättää vain yhdet messut sen alkuajoista väliin ja kertoja on kertynyt kohta 20.

Nyt menoksi.

Vielä muutama sana menneellä viikolla olleesta huopakurssisessiosta.  Kameraani selatesta totesin siinä olevan vallan hauskoja/loistavia huopatyökuvia  – hattuja, viinipullon kuulereita !   Niitä laitan tänne nähtäväksenne heti kun palaan messuilta maanantaina.