Ompelukset ovat minulla nyt in käsityön saralla !

Ja kun materiaalia ovat kaapit, hyllyt, lattiatkin pullollaan.  Työhuoneeni alakerrassa on kirpputori, josta löytyy vaikka mitä kivaa ompelumateriaaliksi.  Ilmainen huonekin on kovasti käytössä.  Sieltä kun voi ottaa niin paljon kuin kehtoo !!  Pitäisi saada kohta uusi vaatehuone kotia materiaalille.  Ompelukoneeni on nimittäin kotityöhuoneella – ei Innocumissa.

Nyt syntyy kaikenlaisen tuunauksen (laitan niistäkin kuvia kunhan kerkeen koota) ohella laukkuja.  Ja ennenkaikkea farkkulaukkuja.

farkkuhameesta laukuksi

farkkuhameesta laukuksi ja pirtanauhaa olkahihnaksi

 Farkkuhameet taskuineen tulevat mukavasti uusiokäyttöön.  Tässä mallissa, jota mielelläni käytän, on käytössä olkahihnaksi tekemäni pirtanauha ja sitähän löytyy vanhasta varastostani.  Ja mukava on tehdä kesäpuhteeksi uutta sopivanväristä/pituista nauhaa valtavasta lankavarastostani olkahihnoiksi.

Hihnaksi sopii monenlainen:  vanhaa miesten kravattia, pitkää huivia, vöitä ja ne nauhat…

farkkuhame + pikkutuunauksia sopiviin kohtiin

taskuja ja koristeluja

kesäisiä kasseja

 Tässä on kassia mm. vanhoista pöytäliinoista hihnoina vanhaa vyötä sekä silkkikravattia.  Olen tehnyt aina myös erilaista ”kukkaa” ja niistä löytyy moneen koristelua.  Isäni oli kätevä käsistään ja teki koko ikänsä myös erilaisia tekstiilitöitä lukuisilla tekniikoilla.  Häneltä perin muutama vuosi sitten mm. muliinilankavarastonsa ja voi kun niitä olen varjellut, ihaillut ja säästellenkin käyttänyt odottaen sitä oikeaa hetkeä.

muliinilankapyörylöitä ja kangaskukkia

muliinilangat järjestyksessä

 Kangaskukat on tehty tietysti lopputilkuista ja nappivarastokin on hyvä olla melkoinen jotta sopivaa löytyy.  Näitä onkin  mielenkiintoista sommitella itessänsä ja sitten lopulliseen työhönkin.  Omaa käyttövaatettanikin uudistan näillä melkein päivittäin.

muliinilankoja ja tuunauksia

Isältäni oli jäänyt näitä muliinilankakirjoja 5 kappaletta ja jokaisessa oli melkoinen väriarsenaali hienossa järjestyksessä.  – todella kauniita !

afrikkalainen kangas ja huopa/neulekangas

afrikkalaisia kankaita

 Olen saanut tuliaisina tänä vuonna kahdeltakin ystävältäni afrikkalaista kangasta.  Nämä ovat ikha uutuuksia eikä siten kierrätettyä.  Ihanaa väri-iloitteluahan ne ovat ja laukkuihin/pussukoihin oivallisia.  Mekon tekoakin olen suunnitellut ja ihan itselleni.  Nyt on kuitenkin ompelussa ”päässä”  ja vähän jo tehtynäkin essuja.  Niistä saan kuvia tänne myöhemmin.

… vielä lisää farkkulaukkuja:

farkkuhamelaukkuja

tuunauksina kangaslintua, k.kukkaa sekä virkkausta